Öland - Spela Padel på Öland.

Padelturneringar


Padel är en fantastisk rolig sport. Den blir ännu roligare om man spelar turneringar...

Cup Americano

En vanlig turneringsform är Cup Americano, där man spelar dubbel med olika medspelare i varje match. När alla matcher är spelade så har man fått spela en dubbelmatch med alla spelare i turneringen. Cup Americano är en rolig, rättvis och social spelform av padel! Varje spelare möter i sin tur varje motspelare i två matcher.

Team Americano

Team Americano är ett "lag Americano". Poängräkningen är som i Cup Americano. Så slutar padelmatchen 20-12, så får spelarna i hemmalaget 20 poäng och spelarna i bortalaget 12 poäng. Poängen räknas ihop från matcherna och sammanställs i en tabell.

Mixed Americano

I Mixed Cup Americano, så består varje lag kan av en herr- och en damspelare, som spelar dubbel med olika medspelare i varje match. Så damerna spelar alltså med olika herrspelare som medspelare i varje match.

Hybrid Americano

Hybrid Americano är en variant av Cup Americano, men där en matchvinst ger 3 poäng, en oavgjord match 1 poäng och förlust 0 poäng.

Ligaspel

Spelformen ligaspel är padelmatcher, där varje match spelas bäst om 3 eller 5 set. Poängräkningen är precis som för tennis. När ett lag har vunnit en match i spelformen ligaspel, så tilldelas vinnaren 2 poäng.

Mexicano

Mexicano är en spelform där programmet skapar ett spelschema med mål att matcherna ska bli så jämna som möjligt.

Padel Monrad

Monrad är en effektiv och populär turneringsform, där man med relativt få omgångar få ut placeringar för alla lagen! Monrad används också i andra sporter som badminton, schack mm.


©2020 Öland Padel - Spela Padel på Öland.